Kreatini

Oko 95% svih kreatina u našem tijelu koncentrirano se nalaze u našim stanicama mišića. Kreatin je dušik koji sadrži organske kiseline što povećava fizičke izvedbe tijekom kratkoročnih ponavljanja visoko intenzivnih treninga. Također Kreatin povećava sintezu bjelančevina po “jedinici treninga” što znači da dobivate bolji odgovor mišića na trening snage. Dokazano je da koristenje Kreatina ima pozitivan utjecaj na kognitivne sposobnosti.

Faza punjenja kreatinom nije nužna te je njen jedini benefit da će te malo prije osjetiti djelovanje Kreatina. Kreatin se može koristiti uz kofein, jedino kada bi se trebalo pripaziti je ukoliko radite fazu punjenja jer tada konzumacija kofeina može povećati šansu za probavne smetnje. Uz Kreatin nije potrebno uzimati neki izvor ugljikohidrata jer, suprotno donedavnim mišljenjima, to ne povećava apsorpciju.

Da biste postigli najbolji učinak preporučuje se uzimanje 10g kreatina dnevno, 5g prije treninga i 5 g nakon treninga. Kreatin monohidrat je najčešća vrsta kreatina na tržištu. Također je vrsta kreatina koju su stručnjaci najviše istraživali i testirali u svojim studijama.

Slika: Pure Creatine Powder (600g)

Pure Creatine Powder (600g)

Povećava snagu, energiju i izdržljivost kod napornih treninga.
€29,20
Slika: Creatine Rush (375g)

Creatine Rush (375g)

Novi Creatine Rush je Weiderova najsnažnija kreatinska formula, proizvod premium kvalitete za povećanje snage i mišićne mase, savršen za nadopunu vaše prehrane i učinkovitost treninga. Općenito dnevni unos 3 g kreatina povećava tjelesnu učinkovitost u uzastopnim kratkotrajnim vježbama visokog intenziteta.
€33,18
Slika: KreaGenic+PTK (132 Kapsule)

KreaGenic+PTK (132 Kapsule)

Brže vrijeme oporavka i veći tonus mišića.
€46,45